Malzemeler: * 300 gr havuç * 1 adet soğan * 1 adet pırasa * 2 çorba kaşığı sıvıyağ * 750 ml et suyu * 50 gr süt kreması * Karabiber, Tuz.
Hazırlanması: * Havuçları yıkayın, kabuklarını soyup rendeleyin. Soğanı soyup ince ince doğrayın. * Pırasayı ayıklayıp yıkayın. Ardından ince halkalar şeklinde doğrayın. * Sıvıyağı tencerede kızdırıp içinde pırasayı kavurun. Yumuşadığında pırasayı tencereden alın. * Aynı yağda havucu, soğanı hafifçe kavurun. Sıcak et suyunu ilave edip 10 dakika pişirin. * Çorbayı bir blender veya rondo ile püre haline getirin. * Süt kremasını biraz çırpın. Çorbaya ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın. * Çorbayı kaselere paylaştırın. Pırasa halkaları ile süsleyip servis yapın. * İsterseniz üzerine maydanoz yaprakları da serpebilirsiniz.