Malzemeler1 orta boy kase kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
sıvı yağ
nane
kırmızı biber
tuz
HazırlanışıHazırlanışıorta boy tencereye taşmayacak kadar su koyun kaynayınca yıkadığınız mercimeği bi miktar tuz bir yemek kaşığı kadar sıvıyağ ekleyin(ben birazcıkta toz biber katıyorum lezzet vermesi için).yaklaşık 40-50dakika mercimekler eriyene kadar pişirin.tavada bir miktar sıvıyağı kızdırıp unu bikaç dakika kavurun(pembeleşmiycek) salçayı ekleyip bi miktarda su koyarak ezin ve bu karışımı mercimeğin içine dökün.eğer taneli olsun istiyosanız süzgeçten geçirin ama pürüzsüz olsun istiyosanız bilendırdan geçirin.tekrar ocağa alın.bir tavaya çok az sıvı yağı kızdırıp nane ve biber yakıp çorbanın üzerine dökün bi taşım kaynatın afiyet olsun… not:çorbanın kıvamı koyu olursa nane biberi eklemden sıcak su koyup biraz kaynatın ondan sonra nane biber ekleyin..