SoNBaHaR Co Admin
| Konu: Acem Kebabı Ptsi Ocak 04, 2010 8:26 pm | |
| Malzemeler500gr kuzu kemiği 1kg kuşbaşı et 1fincan nohut 1fincan kuru bakla 2adet soğan 1adet domates 3bardak sıcak su 0,5 limon tuz Yemek TarifiNohut ve baklayı akşamdan ıslatıp ertesi gün haşlayın ve süzün. Toprak kap içine kemik, et, soğan, bakla, nohut, 1bardak su ve az tuz katarak harlı ateşe oturtun, kaynayınca altını kısın kapağı kapalı şekilde 1saat pişirin. Üzerinde biriken köpüğü ayırırsınız. Zamanı dolunca kabuksuz doğranmış domates, limon suyu ve 2bardak suyu katıp tekrar kaynatın. Yemek pişince eti, kemiği ve bakliyatı ayrı kaplara koyun. Suyunu da ayırın. Ayırdığınız bakliyatı makineden geçirerek püre yapın. Servis tabağına püreyi yayın; üzerine ve çevresine de etleri yerleştirerek sıcak olarak servis edin. | |
|