Malzemeler: * 1 büyük boy karnabahar (ya da 2 küçük boy olabilir.) * 2 kuru soğan (soyulmuş ve irice doğranmış olmalı) * 3 diş sarımsak (soyulmuş olmalı) * 4 yemek kaşığı zeytinyağı * 5 su bardağı tavuk suyu * 4 yemek kasigi zeytinyağı * 1 adet defne yaprağı * 3 su bardağı süt (tercihen yağsız) * Tuz
Hazırlanması: * Fırını 190 C’ye getirin. Karnabaharı 2-3 cm’lik parçalara bölün. Büyükçe bir fırın tepsisine karnabaharları, soğan ve sarımsakları koyun. * Üzerlerine zeytinyağını gezdirip hepsinin yağlanmasını sağlayacak şekilde karıştırın. Fırında yarım saat karnabaharlar kızarana kadar pişirin. Üstlerinin rengi değiştikçe 10-15 dakikada bir altüst edin. * Piştiklerinde tepsideki tüm malzemeyi tencereye alın. Üzerine tavuk suyunu ekleyin. Bir de defne yaprağı koyun. Karnabaharlar güzelce yumuşayana kadar pişirin. * Defne yaprağını çıkartıp çorbayı blendırdan geçirin. Tekrar ocağa alıp istediğiniz yumuşaklığa gelene kadar süt ekleyin. 10 dakika daha pişirip tuzunu ekleyin.