Malzemeler3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt ve yoğurt karışımı
Limon veya portakal kabuğu rendesi
1 havuç
3–4 elma
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Tarçın
Hazırlanışıİlk olarak elmaları soyun ve dilimleyin. Dilimlerin tek kenarını tarçına sürün ve yuvarlak tepsiyi kapatacak şekilde dizin. Derin bir tasa yumurtaları kırın. Şekeri ekleyin ve iyice çırpın. Sonra süt ve yoğurt karışımını ekleyin. Sıvıyağını, limon veya portakal kabuğu rendesini karıştırın. Ayrı bir kapta hafif unla karıştırdığınız kuru üzüm ve cevizi ekleyin. Havucu rendeleyip ekleyin. Yarım çay kaşığı tarçını ve kabartma tozuyla karıştırılmış yeterince unu ekleyip karıştırın. Karışımı daha önceden tarçınlayıp tepsiye dizdiğimiz elmaların üzerine dökün. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında üstü iyice kızarana kadar pişirin. Soğuyan keki başka bir tepsiye ters çevirin ve dilimleyin. Servisten önce istenirse üzerine pudra şekeri serpilebilir. Hanımların kabul günlerinde ve ikindi çaylarında servis yapabileceği nefis, besleyici ve tabakta çok şık duran bir kek.
Afiyet olsun.