Konu: Tavuk Suyu Çorba Salı Ocak 05, 2010 11:30 pm
Malzemeler,
1 adet tavuk göğsü 1 adet tavuk but 2 baş kuru soğan 2 yemek kaşığı un 3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağı tuz karabiber
Hazırlanışı,
1. Tavuk butu derisinden ayırıp göğüs ve 2 baş kuru soğan ile birlikte haşlayın. 2. Haşlanmış etleri suyun içinden alıp minik minik doğrayın. 3. 2 yemek kaşığı unu 2 yemek kaşığı tereyağı ile ayrı bir çorba tenceresine alın. unun kokusu gidene kadar (yaklaşık 3-4 dakika) kavurun. 4. Tavuğu haşladığınız et suyuna bir miktar kaynamış su ilave edin. (toplam 2 litre olacak kadar). bu suyu unun üzerine azar azar ekleyin. 5. Sarımsakları dövün ve doğranmış tavuklarla birlikte tencereye ilave edin. çorbanın suyun kontrol ederek tuzunu ayarlayın. 6. Tencerenin ağzı açık olacak şekilde 10 dakika pişirin. 7. en son servis yaparken üzerine çekilmiş karabiber serpin.