Malzemeler,
1 haşlanmış tavuk göğsü
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 küçük soğan
1 çorba kaşığı soya sosu
4 adet lavaş veya lavaş hamuru
Lavaş Hamuru için Malzemeler,2 su bardağı un
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı,1. Lavaş
hamurunu yoğurun ve yarım saat bekletin.
2.
Hamuru 4 eşit parçaya bölün ve unlanmış tezgahta oklava yardımıyla lavaşları yuvarlak açın.
3. Yapışmayan bir tavayı ısıtın, lavaşların her iki yüzünü de yaklaşık birer dakika pişirin.
4.
Soğanı doğrayın, bir tavada çok az yağ ile kavurun , tiftilmiş tavuğu ve soya sosunu ekleyin.
5. Lavaşların ortasına tavuk harcınızı ekleyin ve dürümlerinizi sarın.
Notlar,Hamur açmak yerine hazır lavaş kullanacaksanız, dilerseniz marketlerde satılan kepekli lavaşlardan da alabilirsiniz. Çok daha pratik olacaktır.
Dürüm içini damak tadınıza göre etli, hatta deniz mahsullü de hazırlayabilirsiniz.