SoNBaHaR Co Admin
| Konu: Beşamel Soslu Ispanak Salı Ocak 05, 2010 5:08 pm | |
| Malzemeler1/2 kg ıspanak 2 adet soğan 100gr kıyma 1 adet yumurta 2 kaşık un 1 fincan sıvıyağ 1,5 bardak süt tuz Yemek TarifiIspanağı yıkayarak süzün ve doğrayın. Soğanı doğrayın, ½ fincan yağ kullanarak kavurun. Üzerine ıspanağı ekleyin. Ispanaklar ölünce ocaktan indirin, yağlanmış fırın kabına aktarın. Ufak bir tava içinde kalan yağı kızdırın unu katarak kavurun. Hafif pembeleşince sütü ekleyin, koyulaşınca altını kapatın soğusun. Soğuyunca yumurtayı ekleyin iyice çırpın. Bu sosu ıspanağın üzerine yedirin ardından 170derecedeki fırında kızartın. | |
|