Tavuk etlerini ince uzun doğrayarak,2 yemek kaşığı yağ ve soya sosu ekleyip karıştırarak 2 saat bekletin.
Mantarları temizleyip yıkayarak, ince dilimler halinde doğrayın. Teflon kapaklı tavaya koyup üzerine 4-5 damla limon suyu ekleyerek karıştırıp tavanın kapağını kapatın. Orta ısılı ateşin üzerinde kendi saldığı suyu çekene kadar pişirin.
Hazırlanışı: Yayvan bir tencereye terbiyelediğiniz tavuk etlerini koyup kendi sldığı suyu çekene kadar pişirin. Ayrı bir yerde tavaya 2 yemek kaşığı yağ koyup, un ekleyerek unun rengi değişene kadar kavurun. Üzerine 3 su bardağı su veya tavuk suyu katıp çırpma teli ile karıştırarak pürüzsüzleştirin. Koyulaşınca pişen tavuklara ilave edip, sarımsak ve baharatları da ekleyip 2-3 dk daha kaynatın. Servis yaparken üzerine ince kıyılmış maydonoz koyup, makarna ve pilavın yanında sunabilirsiniz. Afiyet Olsun…