AnasayfaTakvimSSSAramaKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap
En son konular
» 21 ONLİNE FİLM İZLE
Cuma Tem. 02, 2010 12:53 pm tarafından ExTRa_CaRaMeL

» AŞK DERSİ ONLİNE FİLM İZLE
Salı Haz. 29, 2010 1:51 pm tarafından ExTRa_CaRaMeL

» KASABANIN YENİSİ ONLİNE FİLM İZLE
Salı Haz. 29, 2010 1:44 pm tarafından ExTRa_CaRaMeL

» DOĞMAMIŞ ONLİNE FİLM İZLE
Salı Haz. 29, 2010 1:41 pm tarafından ExTRa_CaRaMeL

» KÖR NOKTA ONLİNE FİLM İZLE
Salı Haz. 29, 2010 1:39 pm tarafından ExTRa_CaRaMeL

» GERİLİM HATTI ONLİNE FİLM İZLE
Salı Haz. 29, 2010 1:34 pm tarafından ExTRa_CaRaMeL

» SİZİ SEVİYORUM ONLİNE FİLM İZLE
Salı Haz. 29, 2010 1:31 pm tarafından ExTRa_CaRaMeL

» KIZLAR BİRLİĞİ ONLİNE FİLM İZLE
Salı Haz. 29, 2010 1:28 pm tarafından ExTRa_CaRaMeL

» ROMANTİK KOMEDİ ONLİNE FİLM İZLE
Salı Haz. 29, 2010 1:24 pm tarafından ExTRa_CaRaMeL

» KAMPÜSTE ÇIPLAK AYAKLAR ONLİNE FİLM İZLE
Salı Haz. 29, 2010 12:55 pm tarafından ExTRa_CaRaMeL

» METRODAN KAÇIŞ ONLİNE FİLM İZLE
Salı Haz. 29, 2010 12:48 pm tarafından ExTRa_CaRaMeL

Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En iyi yollayıcılar
SoNBaHaR (121)
 
`KaЧıp GüL (45)
 
BoRa (39)
 
ExTRa_CaRaMeL (24)
 
iDiL (16)
 
Swarthy" (4)
 
qhYSeM (1)
 
Asli (1)
 
Lucky Star (1)
 

Paylaş | 
 

 GÖKKUSAĞI PİLAVI TARİFİ

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
SoNBaHaR
Co Admin
Co Admin
avatar


MesajKonu: GÖKKUSAĞI PİLAVI TARİFİ   Ptsi Ocak 04, 2010 6:55 pm


Malzemeleri:

2 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı safran
1 adet domates
2 çorba kaşığı maydanoz
2 çorba kaşığı dereotu
1 çorba kaşığı haşlanmış bezelye

Hazırlanışı:

Pirinci sıcak tuzlu suda 1 saat bekletin. 2 Su bardağı su, yağ, şeker ve tuzu bir tencereye alıp, kaynatın. İçine limon suyunu ilave edin. Daha sonra pirinci yıkayıp, süzerek tencereye alın. Kapağı kapalı olarak 5 dakika yüksek 20 dakika kısık ateşte pişirin.

Ateşten indirip, demlendikten sonra pilavı dörde bölün. Ortası delik bir kek kalıbına elinizle sıkıştırarak pilavın ilk bölümünü safranla karıştırarak yerleştirin. İkinci kısma haşlanmış bezelye dereotu ve maydanozun yarısını karıştırın. Yine kalıba sıkıştırarak yerleştirin.

Üçüncü bölüme kabukları soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domatesleri karıştırın. Bunu da kalıba alın. Son bölüme tekrar kıyılmış maydanoz, dereotu ve bezelyeyi karıştırın. Yine kalıba sıkıştırarak yerleştirin.

Kalıbı ters çevirerek şeklini bozmadan servis tabağına çkarın ve servis yapın.

_________________



Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
GÖKKUSAĞI PİLAVI TARİFİ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» TARİHTEKİ ÜNLÜ RESSAMLAR VE ÜNLÜ TABLOLARI!!!!
» MERSİN İLİMİZİN GEZİLECEK TARİHİ YERLERİ
» ILGAZIN TARİHİ
» EN GÜZEL YEMEK VE SALATA TARİFLERİ

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Ankara Team Genclik FoRuM :: AnaSayfa :: Yemek Tarifleri :: Pilavlar-
Buraya geçin: