SoNBaHaR Co Admin
| Konu: Bağdat Usulü Sütlaç Salı Ocak 05, 2010 10:05 pm | |
| Malzemeler5 bardak süt 3 bardak su 1 bardak şeker 1 fincan pirinç 1 adet dövülmüş sakız 1-2 damla limon suyu 100 gr kaymak 1 çay kaşığı tuz yemek tarifiPirinci ayıklayıp yıkayın, bir tencereye alın. Üzerine 2bardak su katarak suyunu çekene kadar haşlayın. Başka bir tencere içinde süt, ezilmiş sakız, haşlanmış pirinç ve tuzu karıştırarak kısık ateşte kaynatın, lapa olunca ocaktan indirip kaselere 2parmak eninde pay edin, soğumaya bırakın. Bir yandan başka bir tencere içinde su, şeker ve limon suyunu 15dk kaynatın ve şeker eriyince de bunu da soğumaya bırakın. Her ikisi de soğuduğu vakit tabaktaki sütlaç üzerine şekerli suyu dökün; üzerlerine kaymak ekleyin. servise hazırdır. | |
|