Malzemeler1 paket margarin
4 su bardağı un
3 tatlı kaşığı şeker
3 çay kaşığı tuz
20 gr kadar süt
1 yumurta sarısı(üzerine sürmek için)
1tatlı kaşığı kadar pekmez(üzerine sürmek için
Susam ve çörek otu
HazırlanışıOda sıcaklığında beklettiğimiz margarine un,tuz ve şekeri ekleyip bulgur haline gelene kadar yoğurup öfeliyoruz daha sonra sütünü de ilave edip hiç yoğurmadan hamurumuzu toparlıyoruz.ceviz büyüklüğünde bezeler alıp istenilen şekil verip yağsız tepsiye diziyoruz,üzerine yumurta sarısına pekmezi karıştırıp sürüyoruz susam ve çörek otunuda döküp önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
NOT:margarin soğuk olursa hamura da verilen ölçüden fazla süt konulup yoğurulursa pastamızda sert olur