Malzemeler250 g oda sıcaklığında margarin (ben yağ oranı daha düşük olduğundan kase teremyağ kullandım)
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
4 kaşık buğday nişastası
Yarım su bardağı iri dövülmüş Antep fıstığı
Alabildiği kadar un (4 – 5 bardak alır)
Yarım paket kabartma tozu
Üzeri için:1 çay bardağı pudra şekeri
HazırlanışıMargarin, sıvı yağ ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar elle karıştırın. Nişasta Antep fıstıklarını, unu ve kabartma tozunu da ekleyip yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. İsterseniz hafif yassılaştırıp çatalla üzerine hafif bastırıp şekil de verebilirsiniz. Ben bir kısmını da öyle yaptım. Önceden ısıtılmış 150C fırında beyaz kalacak şekilde pişirin. Fırından çıkıp ilk sıcaklığı çıkınca (pudra şekeri erimesin diye)kurabiyeleri ufak derin bir kaseye koyduğunuz pudra şekerine bulayın. Afiyet olsun