Konu: Fırında Limonlu Tavuk Salı Ocak 05, 2010 11:31 pm
Malzemeler,
1 bütün tavuk 1 adet limon 1 adet fırın poşeti 1 yemek kaşığı un Karabiber Tuz Hazırlanışı, 1. Bütün tavuğu temizleyip, bol suyla yıkayın. 2. Limonun üzerine bıçakla kesikler atıp, tavuğun içine yerleştirin. 3. Ayrı bir kapta un, karabiber ve tuzu karıştırın. 4. Karışımı, fırın poşetinin içine koyup eşit dağılmasını sağlamak için sallayın. 5. Unlu karışımın olduğu fırın poşetine tavuğu koyup iyice sallayın. 6. Fırın poşetinin ağzını kapatın ve üst kısmından hava alması için ufak delikler açın. 7. 160-170 derece ısıtılmış fırında ortalama 40-60 dakika arası pişirin. Notlar, Limonun üzerine attığınız kesikler, tavuğa aroma vermesini sağlar. Pişme süresi tavuğun büyüklüğüne göre değişmektedir. Karabiber ve tuzun miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.