SoNBaHaR Co Admin
| Konu: Gül Sulu Aşure Salı Ocak 05, 2010 10:18 pm | |
| Malzemeler250gr aşurelik buğday 1 çay bardağı pirinç 1 bardak süt 700gr şeker 0,5 bardak fasulye 0,5 bardak nohut 1 fincan dolmalık fıstık 1 fincan kuş üzümü 1 adet portakal kabuğu 15 adet kuru kayısı 15 adet kuru incir 1 kaşık mısır nişastası 1 adet nar 0,5 bardak gül suyu Yemek TarifiBakliyatı bir gün önceden ıslatın, ertesi gün gazı çıksın diye biraz haşlayın. Ayrı bir tencere içinde buğdayı pirinçle birleştirin, diğer bakliyatları da ilave ederek pişirmeye başlayın. Kaynayınca ocağın altını kısın karıştıra karıştıra diğer malzemeleri ilave edin: kuş üzümü, dolmalık fıstık, incir, kayısı, portakal kabuğu. Buğday iyice pişince şekeri katın. Dibinin tutmaması için sürekli karıştırın. Kıvamına göre suda eritilmiş mısır nişastası katın. Kıvamı gelince içine sütü katın kaynasın. Sütün kaynamasının ardından ocağı kapatın ve gül suyu katın. Aşureyi karıştırın ve ayrı kaselere koyun. Üzerini nar taneleriyle süsleyin. Arzu ederseniz ceviz, badem veya kuru üzüm kullanabilirsiniz. | |
|