SoNBaHaR Co Admin
| Konu: Ayvalı Reçel Salı Ocak 05, 2010 4:50 pm | |
| Malzemeler1.5 kg ayva 5 su bardağı su 1.5 kg toz şeker 2 çorba kaşığı limon suyu Yemek TarifiAyvaların kabuklarını soyup, kalın delikli bir rendeyle çekirdek yatakları bozulmayacak şekilde rendeleyin. Ayvaları suya koyup, 5 -6 dakika kadar haşlayın. Sonra toz şekeri katın ve karıştırarak eritin. Şeker eridikten sonra, orta ateşte koyulaşıncaya dek kaynatın .Reçel kıvamını bulduğunda, iki çorba kaşığı limon suyunu katıp, biraz karıştırın. Bir taşım kaynatıldıktansonra tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın. Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin. | |
|