SoNBaHaR Co Admin
| Konu: Hatay Çöreği Ptsi Ocak 04, 2010 8:09 pm | |
| Malzemeler2 bardak sıvıyağ 2 bardak şeker 0,5 bardak süt 1 tatlı kaşığı mahlep 3 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 3 bardak un susam tarçın Yemek TarifiYağ, süt ve şekeri mikserde çırpın. Şeker eridiğinde tarçını ve mahlebi serpin, vanilyayı karıştırın. Unu kabartma tozuyla karıştırın onu da malzemeye yavaş yavaş ekleyin. Poğaça hamuru kıvamında olmalı, gerekirse biraz daha un kullanabilirsiniz. Hazırladığınız hamuru 20dk dinlendirin ve iri parçalar koparıp elinizle yassı bir şekil verin. Bir yüzünü susama bandırın, yağlanmış tepsiye dizin. 180derecede rengi kızarana kadar pişirin. | |
|