Malzemeler5 adet domates
2 adet patlıcan
5 adet dolmalık biber
2 adet taze soğan
2 adet yeşilbiber
1 çay bardağı sıvıyağ
1 bardak bulgur
1 bardak sıcak su
tuz
yenibahar
Yemek TarifiBulguru yıkayıp ıslatın. Patlıcanları ortada ikiye bölüp içlerini temizleyin ve tuzlu suda bekletin. Domateslerin üstlerini kesin içlerini oyun. Dolmalık biberleri temizleyin. Yeşilbiber ve taze soğanı ince ince doğrayın ( ½ çay bardağı) kızgın yağda soteleyin. Domates içlerini ve baharatı katın. Bulguru ekleyerek iyice karıştırın. 1çay bardağı sıcak su katıp çekene kadar pişirin. Patlıcanları süzün; hazırladığınız içi sebzelere doldurun, kalan yağı gezdirin az su katıp kısık ateşte 10dk kadar pişirin.