SoNBaHaR Co Admin
| Konu: Zeytinyağlı Patlıcan Dolması Ptsi Ocak 04, 2010 8:02 pm | |
| Malzemeler10adet patlıcan 2bardak pirinç 4adet domates 3adet soğan 3kaşık dolmalık fıstık 3kaşık kuş üzümü 1,5bardak zeytinyağı 1demet dereotu tuz Yemek TarifiPirinci temizleyip tuzlu ılık suda 30dk bekletin. Soğanı dereotunu kıyın, domatesi iri dilimlere ayırın. Geniş bir tavada yağı kızdırıp soğanı kavurun, rengi dönünce pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. 2adet domatesi, dereotunu, fıstığı ve kuş üzümünü pirince ekleyin 3dk daha kavurarak ardından 2bardak kadar sıcak su ile pişirin. Suyu çekince ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Bu arada patlıcanların içini çıkarın, iyi pişmesi için birkaç yerinden delik açıp soğuyan harcı içine doldurun. Kalan domates dilimleriyle ağızlarını kapatın ve tencereye dizin. Üzerine sıcak su ve tuz katıp bir tabak kapatın; onun da üzerine tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte pişirin. | |
|