AnasayfaTakvimSSSAramaKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap
En son konular
» 21 ONLİNE FİLM İZLE
Cuma Tem. 02, 2010 12:53 pm tarafından ExTRa_CaRaMeL

» AŞK DERSİ ONLİNE FİLM İZLE
Salı Haz. 29, 2010 1:51 pm tarafından ExTRa_CaRaMeL

» KASABANIN YENİSİ ONLİNE FİLM İZLE
Salı Haz. 29, 2010 1:44 pm tarafından ExTRa_CaRaMeL

» DOĞMAMIŞ ONLİNE FİLM İZLE
Salı Haz. 29, 2010 1:41 pm tarafından ExTRa_CaRaMeL

» KÖR NOKTA ONLİNE FİLM İZLE
Salı Haz. 29, 2010 1:39 pm tarafından ExTRa_CaRaMeL

» GERİLİM HATTI ONLİNE FİLM İZLE
Salı Haz. 29, 2010 1:34 pm tarafından ExTRa_CaRaMeL

» SİZİ SEVİYORUM ONLİNE FİLM İZLE
Salı Haz. 29, 2010 1:31 pm tarafından ExTRa_CaRaMeL

» KIZLAR BİRLİĞİ ONLİNE FİLM İZLE
Salı Haz. 29, 2010 1:28 pm tarafından ExTRa_CaRaMeL

» ROMANTİK KOMEDİ ONLİNE FİLM İZLE
Salı Haz. 29, 2010 1:24 pm tarafından ExTRa_CaRaMeL

» KAMPÜSTE ÇIPLAK AYAKLAR ONLİNE FİLM İZLE
Salı Haz. 29, 2010 12:55 pm tarafından ExTRa_CaRaMeL

» METRODAN KAÇIŞ ONLİNE FİLM İZLE
Salı Haz. 29, 2010 12:48 pm tarafından ExTRa_CaRaMeL

Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En iyi yollayıcılar
SoNBaHaR (121)
 
`KaЧıp GüL (45)
 
BoRa (39)
 
ExTRa_CaRaMeL (24)
 
iDiL (16)
 
Swarthy" (4)
 
qhYSeM (1)
 
Asli (1)
 
Lucky Star (1)
 

Paylaş | 
 

 HAMSİLİ PİLAV TARİFİ

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
SoNBaHaR
Co Admin
Co Admin
avatar


MesajKonu: HAMSİLİ PİLAV TARİFİ   Ptsi Ocak 04, 2010 6:58 pm



Malzemeler

* 2 kg. hamsi (temizlenmiş, kılçıkları ayıklanmış, kafası ve kuyruğu koparılmış)
* 2 su bardağı pirinç
* 3 - 4 adet soğan
* 3 - 4 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1,5 su bardağı kaynar su
* 1 yemek kaşığı dolmalık üzüm (tepeleme)
* 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık (tepeleme)
* Yarım demet maydanoz
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1,5 tatlı kaşığı yenibahar
* 2 tatlı kaşığı nane
* 2 - 2,5 tatlı kaşığı tuz
* 1 yemek kaşığı şeker

Yapılışı

1. Pirinci ayıklayıp 15 - 20 dk. önceden sıcak suyla ıslayın.
2. Öncelikle iç pilavı hazırlayın. Yemeklik doğranmış ya da blendırdan geçirilmiş soğanları ve dolmalık fıstığı sıvıyağda kavurun. Pirinci ekleyin ve pirinçler saydamlaşana kadar kavurun.
3. Pirinçler saydamlaşınca tuzu ve kaynar suyu ekleyin, altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin.
4. Pilav suyunu çekip demlenince dolmalık üzümü, ince kıyılmış maydanozu ve diğer baharatları ekleyin, karıştırın.
5. Ayıklanıp temizlenmiş hamsileri, dış tarafı alta gelecek şekilde yağlanmış bir borcama ya da teflon tepsiye dizin.
6. Hamsili Pilav fırına vermek için hazır! 250 derecede yaklaşık 30 - 35 dk. üzeri kızarana kadar pişirin. Hamsiler aralıksız dizilmesine rağmen pişince küçüldüğü için fırından çıkınca üstünde bir miktar boşluk kalıyor. Ama hiç birşey bu pilavın mükemmel olmasını engelleyemiyor

_________________



Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
HAMSİLİ PİLAV TARİFİ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» TARİHTEKİ ÜNLÜ RESSAMLAR VE ÜNLÜ TABLOLARI!!!!
» MERSİN İLİMİZİN GEZİLECEK TARİHİ YERLERİ
» ILGAZIN TARİHİ
» EN GÜZEL YEMEK VE SALATA TARİFLERİ

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Ankara Team Genclik FoRuM :: AnaSayfa :: Yemek Tarifleri :: Pilavlar-
Buraya geçin: